Viktigt med hög kvalitet på en städfirma

Att fler och fler städföretag finns i Sverige i och med införandet av rut-avdraget så blir också kundens egna förmåga att undersöka viktigare än vad det tidigare var. Kort sagt; ökningen av konkurrensen har inte per automatik inneburit att kvaliteten på jobben även de har ökat och att en städfirma anstränger sig mer. Nej, så är det verkligen inte och detta man främst se prov på i den stad där rut-avdraget är mest använt av privatpersoner – nämligen Stockholm. Det finns i Stockholm väldigt många exempel på där privatpersoner använt sitt rut-avdrag för att få sitt hem städat och därefter upptäckt att jobben inte blivit ordentligt utförda, där saker och föremål gått sönder eller – i värsta fall – försvunnit. Det här är naturligtvis ett stort problem som även drabbar de städföretag som sköter och som levererar högkvalitativa jobb.

Menas med detta är att då fort en bransch får ett sämre rykte så drabbar det alla och i slutändan så får även de skötsamma se att en minskad lönsamhet kan komma att drabba deras verksamhet. Dock ska man se detta ur kundernas perspektiv i första hand och därför tänkte vi rada upp några tips som kan komma att spela en stor roll i valet av städfirma i Stockholm.

Kort och gott här; utgår man från dessa tips så kan man också skaffa sig en större chans att få tag på en pålitlig och skicklig städfirma om man är i behov av en sådan.

  • Kvalitet och inte pris. Det man som kund ska göra är att man tar in olika offerter från olika företag. Dessa priser ska man sedan ställa mot varandra och därefter ska man lägga bort den dyraste och den billigaste städfirma i Stockholm som man fått förslag av. Den billigaste av den enkla anledningen att deras pris förmodligen matchar den kvalitet. Den dyraste tar man bort för att de förmodligen inte kan leva upp till sin prisbild och att det finns städfirmor som är kompetenta även fast deras är lägre. Någonstans i mitten ska man försöka lägga sig rent prismässigt då man söker en städfirma.
  • Referenser. Nästa steg – och här har du kanske fyra stycken företag kvar efter din initiala gallring – är att du ringer till tidigare och befintliga kunder. De flesta städfirmor är stolta över sina referenser och om du träffat någon som saknar sådana eller av någon anledning inte vill ge ut nummer – avstå. Det finns som sagt andra.
  • Samma person. Om du väljer och fastnar för en städfirma så återstår en viktig sak. Se till företaget i fråga kan säkerställa att samma person utgör städning hos dig. Det här kommer att ge dig en större trygghet och dessutom så kommer jobbet i slutändan att bli bättre utfört. Lär sig en städare hur ditt hus ser ut och hur lång tid en städning tar – ja, då kommer denne också att leverera bättre arbete. Rutin är viktigt och skiljer sig inte en städfirma och personalen där dig år från andra branscher. Ju mer man jobbar och ju fler uppdrag man utför – desto bättre blir man också.