Trygg akuttandvård i Stockholm

Utslagna tänder, kraftig tandvärk och ömmande tandkött. Det finns flera anledningar till att man ibland kan behöva akuttandvård i Stockholm. Här är några tips.

Det händer att man behöver uppsöka en tandläkare akut, exempelvis vid kraftig tandvärk eller om man slagit ut tänder. Eller vid en olycka då man fått ett kraftigt slag mot munnen som gjort att tänderna ömmar. Är man osäker på om man behöver gå till tandläkaren genast, eller om man kan vänta, kan man alltid ringa och fråga.

När man uppsöker en akuttandläkare får man hjälp med det mest brådskande som att avhjälpa smärta och tandvärk. Har man ömma tänder efter ett kraftigt slag mot munnen kan tandläkaren ordinera flytande föda för att låta tänderna vila och bettet sätta sig igen. Ofta får man sedan komma tillbaka för kontroll och behandling.

Hur hittar man en klinik med akuttandvård?

Är man i behov av akuttandvård i Stockholm kan man först kolla med sin ordinarie tandläkare. Eller söka på nätet då de flesta tandläkare lägger ut lediga akuttider på sina hemsidor. Att uppsöka en tandläkare akut brukar inte kosta mer än vanligt. Är man orolig för kostnaden kan man ringa och fråga. Det är absolut inte konstigt att vilja veta hur mycket det kommer att kosta.

Det finns en fördel med att välja en modern klinik med den senaste utrustningen. Ny teknik underlättar många behandlingar och gör att det går snabbare och blir mindre obehagligt. En behandling ska aldrig göra ont och man kan alltid få smärtstillande. Detta oavsett vilken klinik man går till.