Utseendet spelar stor roll – oavsett kön och ålder

ny tränad kropp

Hur man ser ut påverkar hur man mår och hur man mår påverkar livet. Därför kan man inte, som så många gör, avfärda utseende – och att vara mån om detta – som någonting fåfängt. Det handlar om så mycket mer än så. Speciellt om det handlar om en förändring. Att många äldre personer mår sämre är ett vedertaget faktum som kommer av att man inte gillar det man ser i spegeln.

Man har vant sig vid hur man ser ut och då den bilden inte överensstämmer med den bild man ser i spegeln så kan man bli deprimerad och låg. Att se rynkor i pannan, hängande skinn under hakan (dubbelhakor) eller att se hur små kråkfötter samlats vid ögonen kan gör att man blir inbunden och introvert.

Yngre killar frå stora komplex av håravfall

Det handlar väl bara om kvinnor och äldre sådana? Långt därifrån. För killar så finns det en sak som skapar extremt stora komplex och ibland nästan en existentiell kris: att tappa håret.
Vi ska inte gå så långt som att det handlar om att styrkan sitter i håret, men det spelar definitivt en stor roll i hur man se ut.

Har man då vant sig vid att ha en viss frisyr och byggt upp sin identitet kring denna – ja, då blir det också ett dråpslag att se hur hårfästet kryper bakåt, hur en slags halvö bildas som en följd av vikar och eller där en fläck kommer bak på hjässan. Att killar – rent generellt – också har en hårdare jargong kring tabubelagda ämnen gör inte saken lättare.

Många upplever att det förlorade håret gör att man inte vågar ta för sig, ta plats och att man därmed också gått miste om chanser som uppenbarat sig – både privat och inom karriären. Håret spelar stor roll och alla har inte lika lätt att genomföra det som, för många, förefaller vara den enda lösningen: att raka bort allt hår.

Låna till en hårtransplantation i Stockholm

Det finns andra metoder; metoder som kan ge dig håret tillbaka och som gör att det hela tiden produceras nytt sådant. En hårtransplantation är ett säkert kort och detta särskilt nu då metoderna dels blivit fler och dels också säkrare. I Stockholm finns det, som exempel på detta, en ny spännande metod som kallas för FUE.

FUE-metoden är en hårtransplantation som dels ger bra effekt, som dels ger ett hållbart resultat (redan efter ett år så kan man se full effekt) och som dels inte sker genom en regelrätt operation som gör ont.

Denna typ av hårtransplantation sker – förenklat – genom att man plockar en follikulär enhet (en hårsäck) från ett område till ett annat. I de flesta fall så flyttar man hårsäckar från bakhuvudet (som sällan påverkas av håravfall) till framdelen av hjässan. Som sagt; varje enhet flyttas separat och det gör att det tar lite tid – mellan sex till tio timmar, beroende på vilken typ av håravfall det handlar om.

Det fina är dock att det dels räcker med lokalbedövning och att man dels inte har en så lång konvalescens efteråt. En månad brukar rekommenderas sett till att man ska undvika starkt solljus samt fysiska aktiviteter som framkallar svettning. Man ska heller inte utsätta området för tryck – ingen keps eller hatt ska således användas.

Priset då? Naturligtvis så är det inte gratis att genomföra denna hårtransplantation. Saknar man ekonomiska medel för tillfället så kan man ta ett förmånligt lån. Ställer man den summa man lånar – inklusive ränta – mot det självförtroende som hår kan ge så är det definitivt värt det. Det är definitivt en lösning som är bättre än att antingen A) må dåligt över hur man ser ut och B) köpa alla produkter som säger sig ge håret tillbaka och få dig att behålla din kalufs. Där kan man tala om ett klassiskt bondfångeri som spelar på det komplex som håravfall för med sig.

Läs mer här.