Sopmaskin för sopning ute

sopmaskin

Hur kommer framtiden att se ut? Vi har ju redan sett att många tjänster har försvunnit till förmån för en dator som gör arbetet, i stället för en människa. De som är invandringskritiska, och råkar tro att det är invandrarna som ”stjäl” arbetet från ”svenskarna”, bör tänka att det inte är invandrarna som har stulit arbete av ”svenskarna” utan det faktiskt är datorerna som har gjort så.

Datorer arbetar på fabriker och industrier  

Åtminstone det arbete som sker längs med ”bandet”, i fabriker och i tillverkningar som sker på landets industrier, sker idag med hjälpa enbart av datorer. Datorerna behöver ingen semester, eller vilopauser. De blir aldrig sjuka eller har barn som råkar vara sjuka och behöver bli omhändertagna där hemma. De kan dessutom arbeta natt och dag. Det enda som behövs är att människor kan reparera dem i fall något skulle gå sönder på dem. Och som övervakar dem så att de fortsätter att arbeta som vanligt. Det är av de anledningarna, bland annat som Sverige efterfrågar fler personer med högre utbildning. Här behövs inte längre lågutbildad, lågavlönad arbetskraft. 

Nästan alla maskiner är datorer

Har du någonsin tänkt på så många datorer vi omges av i vårt svenska samhälle? Det finns inga skrivmaskiner, alla skribenter skriver på datorer. Går du till läkaren, möts du först av en receptionist, som skriver in dit besök, i en dator. När du sedan möter läkaren, som undersöker  dig och sedan skriver ut ett recept på ett läkemedel – på datorn. Går du till affären och handlar, betalar du hos kassörskan, som läser in de varor som du handlar – i en dator. Går du till apoteket, är det likadant där. Tar du tåget hem från affären, drivs tåget av en lokförare, som manövrera tåget med hjälp av en dator. Och så vidare. Så gott som alla maskiner som du ser och som manövreras, styrs av en dator, till och med våra bilar, har en dator i sig, som du manövrerar när du kör bilen.

Ska du till exempel arbeta med städning inom- eller utomhus, arbetar du med en sopmaskin, som innehåller en dator. Här kan du läsa mer om sopmaskiner och hur de fungerar i en städning, inom- såväl som utomhus på: http://www.sopmaskin.nu.