Låna pengar för att lägga om taket

Att lägga om taket är ett måste då och då. Det ökar husets livslängd avsevärt, och även husets värde. Dock är det en investering som känns. Har man inte en stor summa pengar på banken eller madrassen, är ett banklån oftast det enda sättet att bekosta en större renovering som en takomläggning.

Anlita alltid en professionell takläggare

Du bör alltid anlita en takläggare vid en takrenovering, för att säkerställa bästa resultat. Att lägga om ett tak själv är inte omöjligt, men det tar lång tid, särskilt om du gör det själv utan tidigare erfarenhet, och det är mycket slitsamt. En takläggare utför samma arbete betydligt snabbare och med ett bättre resultat, oavsett vilket material taket är gjort av. Dessutom besitter en professionell takläggare väsentliga kunskaper om material och byggnadsvård som gör honom mer kvalificerad att ta rätt beslut kring renoveringen. Slutligen finns också ROT-avdraget, som ger dig 30% rabatt på arbetskostnaden, ett mycket bra incitament för att välja en professionell takläggare.

Ta ett privatlån hos din bank

De flesta banker erbjuder privatlån utan säkerhet till renoveringar på summor mellan 50 000:- och 500 000:-. En takrenovering på ett tak på 120kvm, inklusive ROT-avdrag, går i Stockholmsområdet på mellan 70 000:- och 100 000:- beroende på materialkostnader och andra omständigheter. Så har du en stadig inkomst kommer du inte att ha några problem att få ett bra lån och antagligen en relativt låg månadskostnad. Dessutom måste ju en takrenovering ses som en rejäl investering, skulle du sälja huset inom de närmaste åren har du redan fått tillbaka pengarna i och med värdeökningen å huset.

Hur du gör en takrenovering på bästa sätt

Om man ser lite närmare på vad som får husspekulanterna att öppna plånboken är det några saker man bör tänka på inför takomläggningen. Det första är det vi nämnt tidigare; det är alltid bäst att låta ett proffs utföra jobbet. Anlita en takläggare i Stockholm med erfarenhet och kunskap om området.

Det andra är att du inte bör snåla och försöka spara in på material och stil. Gör den takrenovering som tjänar huset bäst. Låna hellre lite extra för att få taket så bra som det kan bli. Det är något du aldrig kommer att behöva ångra. Ger man huset ett undermåligt tak kommer det att må sämre, och människor kommer inte att känna samma beundran inför det. Se alltid till att de renoveringar som utförs på ditt hus syftar till att bevara dess ursprungliga skönhet, dess charm och dess originalitet. Det är det en renovering, upprustning handlar om.

Snåla inte i onödan

Sett ur ett kostnadsperspektiv behöver den månatliga kostnaden inte bli speciellt mycket större om du väljer att lägga lite extra krut på att få takrenoveringen så bra som möjligt. Har du ändå tänkt sälja huset efter renoveringen har du allt att vinna på att göra den så bra som möjligt för att locka många köpare.