Se till att synas på mässan

marknadsföring

Ska ni på mässa? Det finns så många mässor som ger utomordentliga tillfällen till att synas bland kunder. Är man då som företag med på mässan för att göra reklam är det mycket viktigt att ha en så snygg mässmonter som attraherar så många som möjligt.

Vad är attraktivt?

Det är ju så, att om man är på en mässa med flera andra företag som också, precis som det egna företaget, också vill attrahera kunder (det är ju därför de också är där) är det viktigt att sticka ut, våga synas och ta plats. Det är ganska fin balansgång mellan det som blir lite löjeväckande men samtidigt ha en mässmonter som sticker ut, som gör att alla blir nyfikna och vill veta mer om företaget. De vanligaste mässmontrarna är bara raka, som en vägg.

Lägg in filmer och bilder i mässmonter

Visserligen lägger man in företagets film, bilder med upplysande texter, men har man en mässmonter som ser ut som en igloo, och kanske säljer upplevelseresor till Lappland, kommer många att vilja gå in i montern och få en upplevelse utöver det vanliga när de besöker mässmontern. Det finns mässmontrar som ser ut som en hundkoja, om man har en verksamhet som är mer i den stilen så det passar. Det finns tunnlar som mässmontrar och andra varianter som är uppseendeväckande utan att vara löjliga.

Sedan är mässbordet viktigt

Förutom själva mässmontern är det viktigt att ha ett mässbord där man kan stå och ta emot förfrågningar, dela ut godis, reklambroschyrer och visitkort till intresserade. Det är där de flesta säljsamtalen kanske äger rum. Då är det viktigt att vara på plats och kunna svara på frågor och ha ett leende till hands.