Behöver du större lån för renovering?

bokföring

Behöver du lån för att renovera huset? Är det dags att renovera det i grunden? Det kan vara bra att helt enkelt ta en sak i taget. Börja där det behövs som mest, eventuellt i köket eller badrummet. Planera för hur du ska göra medan köket renoveras. Det kan bli ganska bökigt då man inte får tillgång till spis och disk. Då kan det vara bra att resa bort ett tag, eller flytta ut till sommarstugan (om man nu har en sådan). Om du börjar med att renovera badrummet, kan det även då vara bra att planera för hur ni klarar av toalettbesöken. Har man en till toalett är det ju inga problem, kanske kan man duscha i simhallen? Hemma hos mamma och pappa? Eller på jobbet?

Låta renovera andra rum

När man väl är färdig med renoveringen av kök och badrum, kanske man tar de andra rummen pö om pö. En sak i taget brukar vara bra. Har man råd att ta allt på en gång, är det en effektiv renovering. Då kommer man hem till ett helt förvandlat hus. Många inredningsprogram på TV brukar just vara sådana. Huset totalrenoveras och familjen kommer hem till ett häpnadsväckande renoverat hus. Det är inte alla som har sådan ekonomiska möjligheter att man kan låta renovera hel huset på en gång.

Be om större lån för huset

Har man lån på huset från tidigare, kan man be att få låna med huset som garanti. Ett lån på huset, brukar innebära att banken har ditt hus som garanti på lånet. Skulle du sluta betala tillbaka på lånet, faller ägandet på banken. Tar du ett större lån, förutsatt att du har betalat av på dina lån, brukar bankerna vara positivt inställda; du höjer ju värdet på huset som de (egentligen) äger. Samtidigt får du en fin och ofräsch miljö att bo i.

Renovera även fasaden

Till sist kanske det är dags att renovera fasaden. Har du ett hus i trä, bör du måla om det ungefär vart åttonde till tionde år. Har du ett hus i eternitplattor lär du inte alls behöva underhålla det. Däremot är det många som gillar att måla om eternitplattorna. Har du ett tegelhus läs du inte behöva renovera fasaden, mer än att se över hur murbruket är och då och då se över den. Däremot lär du behöva tvätta fasaden ungefär vartannat år, beroende på hur utsatt huset är för avgaser och fukt. Känner du dig osäker på fasadrenoveringar, kan du läsa mer här; www.fasadrenoveringstockholm.net.