Utsatt för ett bedrägeri?

dator med bedrägerivarning

Den digitala och teknologiska revolutionen är på många sätt fantastisk och något som verkligen kommit att underlätta vår vardag. Vem kunde tro att de möjligheter som finns idag skulle vara möjliga för tjugo år sedan? Idag kan vi när som helst, varifrån som helst söka efter produkter, information, beställa saker och kommunicera med varandra och tack vare internet så har världen kommit att krympa och bli en, på de flesta sätt, bättre plats.

Dock så finns det även avigsidor och då det gäller internet så finns det där tyvärr alltid en risk att bli utsatt för någon typ av bedrägeri. Kort och gott; ett bedrägeri idag är mer sofistikerat än vad fallet var förr och det drabbar också fler.

Här ska vi tillägga att det finns en godtrogenhet hos många som passar utmärkt för ett bedrägeri. Får man ett mail där någon uppmanar om att lämna ett kontonummer så kan man också göra så. Får man en faktura från ett företag eller en myndighet så betalar man – utan en tanke på att det kan vara en ren bluff och hittar man en billig produkt på Blocket så kan det vara lockande att köpa denna – men där man inte får något i retur.

Kanske har något av dessa bedrägerier drabbat dig? Du är definitivt inte ensam.

Anmäl ett bedrägeri direkt

Man räknar – lågt ska tilläggas; mörkertalet är stort – att bedrägerier har ökat med 170% de senaste åren och är du utsatt för ett bedrägeri så är du således i gott sällskap. Vårt råd här är följande: gör en anmälan. Många som blivit utsatta för ett bedrägeri på nätet känner en sorts skam över detta; man skäms över att ha blivit lurad och man anmäler av den anledningen inte brottet – något som i sin tur blir kontraproduktivt sett till att bedragaren i fråga kan fortsätta med sin ljusskygga verksamhet.

Lösningen är att anmäla – gärna flera stycken drabbade – och samla ihop tillräckligt med bevis för en fällande dom. I detta ligger också en kontakt med ett skickligt målsägarbiträde som kan bistå och sköta representationen.

Internet är fantastiskt – men det är lätt att gå på en mina och gör man det; ja, då måste man också hjälpa andra att undvika fällan. Anmäl ett bedrägeri direkt – oavsett typ och oavsett hur pinsamt det känns att ha blivit lurad.

Du kan läsa mer om bedrägerier här. Vad som gäller rättsligt, aktuella bedrägerifall med mera.