Gör ett bra intryck med kontorsmöblerna

kontorsarbetsplats

Kontorsmöblerna utgör en stor del av ditt kontor. Även om man givetvis bör sitta bekvämt i en kontorsstol, kan det också vara värt det att lägga några kronor extra för att de ska se riktigt snygga ut. En snygg interiör i ditt kontor kommer med stor sannolikhet att ge kunder och partners ett bättre intryck. Samtidigt är det givetvis viktigt att tänka på ergonomin – något som man inte bör kompromissa med.

Dålig ergonomi kan leda till att personalen upplever besvär med till exempel ryggen eller nacken. Som tur är finns det många kontorsmöbler som är både snygga och bra för kroppen.

Vilka möbler bör man välja?

Delvis kan det här bero på vilken typ av verksamhet du bedriver. Har du till exempel många anställda, kan det vara läge att titta på stora loungegrupper som kan stå i öppna ytor. Generellt sett gäller dock som nämnt ovan – att de ska vara både snygga och ergonomi-vänliga. Samtidigt får man givetvis inte underskatta funktionaliteten heller. Att till exempel kontorsstolarna har hjul, reglerbara arm- och ryggstöd bör vara överordnat estetiken i de allra flesta fall. Här kan det vara ett bra läge att prata med dina anställda om du har några. Vilka funktioner tycker de är viktigast för att de ska kunna sköta sitt arbete på bästa möjliga vis?

Vilka ytor handlar det om?

Vissa ytor på ditt kontor kanske bör prioriteras särskilt högt. De ytor som syns mest, eller dit som du planerar att sitta ner med kunder eller samarbetspartners, är givetvis dem som bör prioriteras högst när det kommer till stil. Ett exempel är receptionen, som ofta är det första man ser när man kliver in till kontoret.

Här bör det läggas ner en hel del tid på att få det riktigt snyggt. I receptionen passar det ofta bra med stilrena läderstolar, eller någon mindre soffa. Möblerna i receptionen kräver ju inte heller samma funktion som de vid skrivborden. Därför bör det vara enklare att hitta möblemang till dessa typer av ytor. Här kan helt enkelt estetiken och bekvämligheten prioriteras, snarare än ergonomi och funktion. Möblerna i receptionen är ju oftast till för att vänta, eller att bara slappna av i.

Priset

Något som givetvis är en ganska stor faktor för de allra flesta företag är priset på interiören. Riktigt snygga möbler, som dessutom ska vara vänliga mot kroppen, kan ofta bli ganska dyra. Letar man tillräckligt noga bör det dock inte vara något problem att hitta de små guldkornen där pris, bekvämlighet, ergonomi och stil stämmer överens med dina önskemål. Här kan du läsa mer om begagnade kontorsmöbler.