Sök nytt jobb och få bättre lön

Att byta arbetsplats en eller flera gånger brukar löna sig ekonomiskt. Har man ingen brådska och ingen önskan att själv dagligen bevaka lediga jobb, så kan man ta hjälp av en eller flera rekryteringsfirmor. En rekryteringsfirma matchar dina meriter och önskemål mot lediga tjänster och kontaktar dig när drömjobbet dyker upp.

 

Att få upp lönen inom arbetsplatsen kan kännas svårt. Varför ska just du få en högre lön? Har man arbetat en längre tid på samma arbetsplats, kan det kännas rent av svårt att framhålla sig själv som viktigare än kollegorna vid ett lönesamtal. Det är enklare att nicka, hålla med och upprätthålla en god stämning bland kollegor och i relation till chefer. Trivseln är viktig, men risken finns att man efter många års arbete upptäcker att den nyexaminerade kollegan begärt en ingångslön som motsvarar ens egen. Betyder då arbetserfarenhet och lojalitet inte mer?

 

Att inte bara följa med i löneutvecklingen, utan dessutom avancera kräver inte sällan att man tar sig an nya arbetsutmaningar. Vissa, men långt ifrån alla, har möjlighet att stiga i graderna inom organisationen. För andra får man se sig om på arbetsmarknaden, exempelvis via platsbanken eller Linkedin. En annan variant är att använda sig av rekryteringsfirmor.

 

Det är när nya anställningsbevis undertecknas som chansen är som bäst att öka lönen på riktigt, att skapa sig den månadslön man anser sig vara värd. Det finns gott om rekryteringsfirmor som hjälper människor att finna nya anställningar, likväl som de hjälper företag att hitta den arbetskraft som efterfrågas. Rekryteringsfirmor kan ha olika inriktningar, så man tjänar ofta på att söka en som annonserar ut den typ av tjänster som man själv är intresserad av.

 

Rekryteringsfirmor annonserar ut tjänster, tar in ansökningar och håller ofta initiala anställningsintervjuer. De samlar även in meritförteckningar så att arbetssökande kan matchas mot företag som får lediga anställningar. Många gånger kan även rekryteringsfirman ha kvar en kontaktfunktion under anställningens första månader, vilket kan bli till en trygghet för så väl anställd som chef.

 

Redan hos rekryteringsfirman brukar det vara vanligt att den arbetssökande får uppge ett lönekrav. Här finns chansen att lägga sig på den lönenivå som man anser sig vara förtjänt av. Ett företag eller en organisation som är villig att betala nivån kan vara intresserade av en intervju, om meriterna är de rätta. För de företag som inte klarar av att erbjuda lönekravet kan alternativet antingen vara att försöka förhandla med den arbetssökande, eller se sig om efter andra sökande.

 

Den arbetssökande som inte har någon större brådska att få ett nytt jobb, kan med is i magen vänta på drömjobbet och drömlönen. Med en rekryteringsfirma vid sin sida behöver man inte heller själv alla gånger leta efter jobben, utan kan vänta på att drömjobbet hittar dig.