Tur man kan låna utan UC

pengar i spargris

Visste du att det är mycket lätt att bli stämplad av UC? UC står för Upplysningscentralen och är ett företag som ger upplysningar om varje persons kreditvärdighet. Om man missar att betala en faktura kan man få en betalningsanmärkning. Så här går det till.

Kronofogden straffar den som inte betalar i tid

Om man fortfarande inte betalar sin faktura kan den gå till Kronofogden. Där sätts det på ytterligare en summa på den ursprungliga summan om man inte betalar i tid. Det innebär att om man slarvar blir man bestraffad av Kronofogden som då kräver en på enorma summor, till skillnad mot den summa som man slarvade med att betala från början. Det gör att enskilda personer som har svårt att betala en faktura, kan få betalningsanmärkningar utan att för den skull vara en kriminell person eller vilja undgå att betala sina räkningar.

Som tur kan man låna ändå

De flesta banker brukar aldrig låna ut pengar till den som har en betalningsanmärkning. På det sättet innebär det att den som inte har betalat en räkning i tid, blir straffad dubbelt genom att man först blir skyldig att betala ännu mer än vad man annars hade gjort om man inte betalar i tid. Sedan blir man bestraffad genom att man inte får ta lån från banken därför att man har fått en betalningsanmärkning av Kronofogden. Som tur är, finns det andra kreditinstitut som kan tänka sig att låta dig låna pengar utan uc. Så här går det till.

Låna pengar utan UC

Även om du skulle ha en betalningsanmärkning och som skulle synas om kreditinstitutet skulle göra en bakgrundkontroll av din betalningsförmåga, så kan de ändå tänka sig att låna ut pengar åt dig. Kruxet är den att du blir så illa tvungen att betala en högre ränta än annars. Den kan vara allt från 12-250 procent. Välj då en som har en lägre ränta än 25 procent.