Finansiering av skrivarutrustning

kontorsarbetsplats

Vi använder oss av fler och fler digitala verktyg i både vardag och arbetsliv. Saker som till stor del gör allting lite lättare och mycket effektivare. Det finns definitivt ett värde i att hoppa på tåget innan det är för sent och försöka hänga med i de – något snäva – svängarna. En sak som vi tänkte titta lite närmare på här gäller skrivare och vikten av att ha en bra skrivarpark i sin ägo. Naturligtvis så menar vi här de lite större företagen; ett mindre företag kanske inte har samma extrema behov av uppdatering i den här frågan. Men, de större företagen: de har det definitivt. Ser man till skrivare så är det lätt att låta sig förvillas och enbart tro att det handlar om att lägga ett papper i en maskin och få en kopia utskriven.

De skrivare vi ska titta närmare på här gäller de skrivare som behövs inom logistik och inom säkerhet: skrivare för kort och för etiketter. Innan vi går igenom lite kring dessa så ska vi säga att det i de flesta fall handlar om mycket pengar. Den summa som man betalar ska dock ses som en investering då den kommer – nästan tvivelsutan – att generera pengar tillbaka.

Pengarna för en skrivare i form av en industriskrivare är sällan något man har – i synnerhet inte om man som företag är relativt nyetablerad – och därför kan det behövas ett lån för att finansiera sin skrivare. Det brukar sällan vara något problem att motivera varför ett sådant lån ska ges; kan man peka på de stora fördelarna, intäkterna och den effektivitet skrivaren kommer att föra med sig så är lånet i stort sett i hamn. Viktigt är dock gällande finansiering kontra köp av industriskrivare – eller någon annan typ av skrivare; 3-d-skrivare, skrivare för digitaltryck, skrivare för kontorsbehov (exempelvis en multifunktionsskrivare) – att man har löftet om lån innan man bestämmer sig. Finansieringen ska vara på papper innan så att det inte blir några problem. Med detta sagt, här kommer vår korta information om två olika industriskrivare och vad ditt företag kan tjäna på en sådan investering:

Etikettskrivare: Vi har alla hört talas om problem som Postnord har och där paket försvinner, paket skickas fel, post som glöms bort och så vidare. Liknande problem har även många företag och detta hack i den logistiska kedjan beror till stor del på vilken typ av etikettskrivare man har. I många fall har man redan en sådan – men man har en modell som inte är anpassad för sin verksamhet. det är skillnad på en etikettskrivare för kontor där man i exempelvis receptionen skriver ut armband för besökare eller olika kvitton och på en skrivare för exempelvis ett större lager. Ska man märka upp olika paket så måste den etikettskrivare man har också kunna klara av förhållandena som finns i ett lager. Varje etikett som lossnar kräver oerhört mycket tid i form av att lokalisera det rätta paketet. Dessutom – klarar paketet att skickas? klarar det klimatet på en båt eller i ett flygplan; klarar etiketten av smällar, skrap och allmänt slitage? I många fall är ditt företag inte bättre än vilken typ av etikettskrivare du har (åtminstone inom lager) och för varje paket som skickas fel så har du förmodligen en kund mindre.

Kortskrivare: Nästan oavsett bransch så är en kortskrivare bra att ha. Driver du ett företag inom butik så kanske du behöver trycka presentkort. är ditt företag modell större och exempelvis inom IT – ja, då är det också troligt att du och dina anställda – samt gäster – behöver säkerhetskort för att ta er in och ut genom rum och lokaler. Även här måste skrivaren anpassas efter sin egen verksamhet och där en tanke på säkerhet, flexibilitet – kan du skriva ut korten direkt vid receptionen? – och effektivitet ska has i åtanke. Hur stora volymer av kort behöver du och klarar din skrivare av att matcha denna. Ett bra tips här är att skriva ned sina krav och därefter försöka hitta en skrivare som matchar dessa.