Hitta rätt folk till din arbetsplats

möte på kontoret

Alla har hört hur viktigt det är med rätt folk på arbetsplatsen. Kollegorna säger hur viktigt det är med kollegor man trivs med och cheferna vill ha personal som är duktiga på sitt jobb och lojala. Med andra ord är kraven höga på att ha rätt folk på arbetsplatsen. Du kan antingen ta emot ansökningar, eller göra som andra företag gör; börja med headhunting! Både små och stora företag använder sig av headhunting i Stockholm.

Vem är rätt för just ditt företag?

Att veta vem som är rätt för just ditt företag är svårt. Är rätt person den du kommer bäst överens med, eller den som har mest erfarenhet? Eller kanske den som är mest hungrig efter att få lära sig och utvecklas? Alla människor är olika och passar bra ihop med olika människor. Likväl fungerar olika ledarstilar bra på olika typer av anställda. Vissa vill ha en hård och rak chef, medans andra behöver en chef som är mjukare och är på “samma nivå” som den anställde och jobbar jämsides.

Hitta rätt personal

Oavsett om du vill anställa personal med erfarenhet, nyexaminerade eller någon som du tror kan passa bra in i gängen, så våga prova headhunting. Med headhunting så menas att ni aktivt letar upp personer som ni tror kan passa på ert företag. Problemet som kan uppstå är att många redan har ett jobb och kanske inte hade i åtanke att söka ett nytt. Då finns det två val; leta vidare alternativt sälj in tjänsten och arbetet så bra att de blir intresserade av att komma på en intervju.

Headhunting i Stockholm har blivit väldigt vanligt idag och många personer har fått ett samtal från ett headhuntingföretag. Headhuntingföretag är som ett rekryteringsföretag, men istället för att ansökan skickas till rekryteringsföretaget så letar de aktivt efter passande personal åt dig som de sedan kontaktar.

Den headhuntade kan förhandla bättre

Om en privatperson blir kontaktad av en headhunter så anses förhandlingsmöjligheterna vara större. Personen har antagligen redan ett jobb och kan därför ställa högre krav på löner och förmåner för att bytet av jobb ska vara lönsamt. Dock kan headhuntern redan ha ett färdigt avtal med vilka löner och förmåner som kan tilldelas till den som blir anställd. Med andra ord kan det ibland bli en krock och headhuntern måste leta vidare då den som blir headhuntad har för höga krav. Det är inget fel med att ha krav om någon försöker övertyga dig att byta arbetsplats.

De flesta gånger vet headhuntern precis vad företaget vill ha för personal och därför kan de hjälpa företag att få rätt folk till arbetsplatsen. Det finns en uppsjö av företag som sysslar med headhunting i Stockholm. Som alltid så ska ni jämföra företagen innan ni väljer att anlita ett företag för headhunting, alternativt göra det in-house om ni har möjlighet att lägga tiden på det. Det är större chans att ni får in personal som är rätt just för er.